Casos Clínics

Hàl·lux valgus (Galindó)

Antes Después

És el creixement irregular de l'os corresponent al primer metatarsià, que produeix una desviació del dit gros. De vegades, cursa amb gran inflamació provocant dolors a la zona i una major desviació del primer dit, que pot elevar-se sobre el segon i, secundàriament, provocar dolor a la planta del peu.

La Cirurgia de Mínima Incisió ens ofereix la millor solució per corregir la deformitat del hallux valgus, ja que a través d'unes petites incisions 1-2 mm es realitzen les tècniques necessàries per a la solució del problema, amb l'aplicació de només un punt de sutura, anestèsia local i la immediata d'ambulació, sense dolor i sense risc d'infecció a causa del mínim trauma que es realitza en els teixits, permetent una ràpida incorporació a la vida laboral.

Dit en Urpa o MartellEls dits en urpa o en martell són conseqüència de l'ús de sabates en punta, però també poden ser deguts a complicacions d'altres patologies. El calçat provoca un fregament continuat en aquestes zones que origina callositats i dolor pot arribar a infectar-se. Els dits poden desviar -se lateralment (clinodactílias), i longitudinalment (mall, martell, arpa).

Antes Después

Mitjançant la Cirurgia de Mínima Incisió es corregeix la deformitat dels dits en urpa sense l'aplicació de cap punt de sutura, amb anestèsia local del dit i sense l'aplicació de cap element d'osteosíntesi (agulles de Kisnner), pel que pot caminar sense problema des del primer dia, sense cap dolor.

Esperó de Calcani

Antes Después

Es tracta de la formació d'una exostosi (creixement en forma de punta de fletxa) òssia a nivell de la inserció de la fàscia al calcani com a conseqüència d'un estrès local mantingut en el temps. L'excés de pes o una arquitectura molt exagerada del peu poden accelerar la formació d'aquest procés. Cursa amb fort un dolor en començar a caminar al matí o després d'un període de repòs, que s'alleuja passats uns moments.

Quan el tractament amb plantilles i l'aplicació d'infiltracions no resol el problema, la solució quirúrgica mitjançant la Cirurgia de Mínima Incisió és d'elecció, ja que, amb l'aplicació d'anestèsia local a la zona del taló i una incisió d'1-2 mm sense sutura, s'elimina l'esperó de calcani i permet caminar des del primer moment sense dolor pràcticament.

Onicocriptosis o ungla incarnata

La onicocriptosi o ungla incarnata és l'enclavament a la pell de l'ungla, d'un o dos laterals cursant amb dolor agut, amb o sense inflamació i infecció de la zona, i en ocasions amb supuració de pus.

La solució definitiva consisteix en una petita i simple cirurgia de l'ungla mitjançant anestèsia local del dit afectat, sense aplicació de sutura, i sense dolor permetent la deambulació immediata arribant a la seva total curació en aproximadament 7-10 dies, resolent el problema definitavemente.

Antes Después

Dit en Urpa

Antes Después

Esperó

Antes Después

Hàl·lux valgus

Antes Después

Hàl·lux valgus

Antes Después

Dit en Urpa

Antes Después

Hàl·lux valgus

Antes Después

Hàl·lux valgus

Antes Después

Hàl·lux valgus

Antes Después